Füge sajt

avagy, nem csak birsalmából lehet finom sajtot főzni...

2015-10-19 | lakmag | 63927


Sok kertben, mint dísznövény díszeleg a füge, aminek nyersen kissé szokatlan édes, enyhén vizes ízét kevesen szeretik.
Bezzeg az aszalt füge... , szinte nincs aki ne szeretné...
Kevesen tudják, hogy az aszalt füge ízére hasonlító finomságot is készíthetünk ezekből a termésekből.
Hozzávalók:
75dkg érett füge
25 dkg cukor
1 kiskanál citromsav
A hozzávalókat összeturmixoltam, és egy tapadásmentes edényben, lassú tűzön odatettem főni. - Addig főztem, míg egészen sűrűre és barnásra főtt, hogy már egyáltalán (rég) nem pöszögött, és amikor kivettem egy kanálkával, és az kihűlt, akkor megdermedt az edényben edíg amikor belekavartam nem folyt össze újra a massza.
Ezután kis formákba tettem és kihűtöttem.
Hidegen olyan az állaga, mint a birsalma sajt  az íze pedig valahol az aszalt füge és a lekvár határán áll.

Most próbáltam először, de azon drukkolok, hogy legyen még egy kevés a bokron, ami megérik a fagyok előtt.
Ha sikerülne még egy adagot befőzni, tutira karácsonyi ajándékcsomagocskákat is készítenék belőlük. - A kis formás sajtok celofánban, egy szalagocskával átkötve... - Jó lenne kedveskedni vele.. :) - Csak meg ne eszegessem... :/ :D




Címkék: füge sajt fügesajt birsalmasajt befőzés finomság ajándék karácsony
Vissza a többi bejegyzéshez
83.123    9    1

Sokan küzdenek egyre szűkülő pénztárcájukkal, gyakran már az is jó kérdés, vajon mit tegyünk az asztalra, vagy mivel tudnánk megoldani életünk ügyes bajos dolgait. - Ezek megoldására szeretnék ötleteket adni a bloggal. - Nekem is sokszor jól jöttek mások ötletei,... - hátha más is így lesz vele. :)