Füge sajt
avagy, nem csak birsalmából lehet finom sajtot főzni...
2015-10-19 | lakmag | 64023
Bezzeg az aszalt füge... , szinte nincs aki ne szeretné...
Kevesen tudják, hogy az aszalt füge Ãzére hasonlÃtó finomságot is készÃthetünk ezekbÅ‘l a termésekbÅ‘l.
Hozzávalók:
75dkg érett füge
25 dkg cukor
1 kiskanál citromsav
A hozzávalókat összeturmixoltam, és egy tapadásmentes edényben, lassú tűzön odatettem fÅ‘ni. - Addig fÅ‘ztem, mÃg egészen sűrűre és barnásra fÅ‘tt, hogy már egyáltalán (rég) nem pöszögött, és amikor kivettem egy kanálkával, és az kihűlt, akkor megdermedt az edényben edÃg amikor belekavartam nem folyt össze újra a massza.
Ezután kis formákba tettem és kihűtöttem.
Hidegen olyan az állaga, mint a birsalma sajt az Ãze pedig valahol az aszalt füge és a lekvár határán áll.
Most próbáltam először, de azon drukkolok, hogy legyen még egy kevés a bokron, ami megérik a fagyok előtt.
Ha sikerülne még egy adagot befÅ‘zni, tutira karácsonyi ajándékcsomagocskákat is készÃtenék belÅ‘lük. - A kis formás sajtok celofánban, egy szalagocskával átkötve... - Jó lenne kedveskedni vele.. :) - Csak meg ne eszegessem... :/ :D
CÃmkék: füge sajt fügesajt birsalmasajt befÅ‘zés finomság ajándék karácsony Vissza a többi bejegyzéshez