A bengáli macska

Származási ország: Amerikai Egyesült Államok Szőr: Rövid szőrű

2016-03-01 | Szilágyi Anita | 1342


Történet: Aranyszínű, fekete pettyes macska, bundája vad őséhez, az ázsiai leopárdmacskához hasonló. Egy kaliforniai tenyésztő, Jean Mill 1963-ban vásárolt egy vadmacskát, egész pontosan egy ázsiai leopárdmacskát (Prionailurus bengalensis), amelyet egy amerikai rövidszőrű nősténnyel keresztezett, így jött létre egy vadmacska kinézetű házimacska. A keresztezésből származó nőstények termékenyek voltak, pettyes bundájú kölyköknek adtak életet. Így alakult ki a bengáli macska.

Természet: A leopárdmacska és a házimacska keresztezésének negyedik és hetedik generációja között kiegyensúlyozott, kellemes macskát kapunk, azonban ezen kívül vadászösztön és energia tekintetében bőven túltesz a legtöbb macskán. A kölykök hajlamosak kárt tenni mindenben, amit érnek. A kandúrokat barátságosabbnak tartják, mint a nőstényeket, akik gyakran önállóbbak és temperamentumosabbak, dühüket határozottan kifejezésre juttatják, igaz szeretetüket is.

A bengáli jól kijön más macskákkal és kutyákkal, bár néha "kiütközik" vad természete. Az élénk, aktív macskák imádják a mozgást és a vizet, rengeteg helyre van szükségük. Eléggé zárkózott, de ha gazdája elég időt szentel neki, kezessé válik, mint bármelyik macska. Hangja csendes, ápolása egyszerű.

Forrás: http://www.royalcanin.hu
Címkék: házikedvenc
Vissza a többi bejegyzéshez
10.604    1

Érdekességek macskákról mindenkinek

Népszerű címkék

házikedvenc