Írj történetet, sztorizz!

Van egy érdekes történeted, amit megosztanál másokkal? Hallottál egy jó sztorit? Van egy fantasztikus élményed, amit sokszor elmondasz baráti körben? Van saját meséd, amit esténként mesélsz a kicsinek?

2015-01-12 | Gál Norbert | 5245


Írd meg a GripGift-en történetként és oszd meg a világgal!

 

Blog vagy történet?

Ha rendszeresen van mondandód, írj blogot. Ha ritkábban írnál, írj történetet.

Ha van egy jó sztorid, de nem tudod, mikor lesz újabb, írd meg történetként!

Ha mesélnél, írd meg történetként. Ha rendszeresen mesélnél, blogban célszerűbb.

Ha informális dolgokat osztanál meg másokkal, pl. útleírást, ismertetőket, recepteket, blogban tedd meg.

Ha később kiderül, hogy már több történetet írtál, és kikerekedne belőle egy blog is, írd meg blogként is (hivatkozz a történeted linkjére), és folytasd ott.

Ennyire egyszerű!

 

Ötletek és tippek

1. Figyelj más írókat, bloggereket, hogyan írnak. Nem szégyen, és nem lopás, ha a stílusodhoz illő írásmódot elsajátítasz, fordulatokat ellesel népszerű íróktól. Természetesen más írását ne ollózd be, hacsak nem abszolút illik az írásodhoz, de ebben az esetben tedd idézőjelbe és írd ki, kitől származik az idézeted. Előfordulhat, hogy engedélyt is kell kérned ehhez.

2. Lehetőleg mindig csatolj képet írásodhoz. A kép lehetőleg legyen saját készítésű. Fizetős oldalról ne linkelj képet, hacsak nem tényleg előfizettél rá. Mindig figyelj a kép forrására, ha külső képet csatolsz. Itt is érvényes, amit az előző pontban, az idézésnél írtunk. Ezeken az oldalakon találsz teljesen ingyenes képeket, amikért nem fog elővenni senki Téged (persze azért hivatkozz az oldalra, mint forrásra): www.orszagalbum.hu , www.pixabay.com

3. Beszélj az írásodról, történetedről! Facebook-on, Twitteren, emailben újságold el ismerőseidnek, hogy mit írtál. Így egyrészt lesznek olvasóid, másrészt ők is továbbadják a hírt. Ráadásul hasznos tanácsokkal láthatnak el.

4. Más blogokban írj hozzászólásokat. Egy idő után hivatkozhatsz saját írásodra/írásaidra is, persze ha a blog előírásai ezt megengedik.

5. Az előző ponthoz kapcsolódóan valószínűleg akkor írsz nagyon jó témáról, ha megosztod a közönséget. A megosztást azonban nem fogod azonnal tapasztalni, csak ha már minimum több száz olvasód van. Azonban letesztelheted ismerősi körben. Ha a szoros családban azt mondják, hogy erről ne írj, a barátaid viszont el vannak ragadtatva, akkor valószínűleg jó úton jársz.

6. Reagálj a hozzászólásokra. MINDEN HOZZÁSZÓLÁSRA.

7. Légy kedves, segítőkész, türelmes és tisztelettudó a válaszaidban. Mindig a megoldásra törekedj, ne az ellenvetésre. Az egészséges vita az jó és előre visz, de az egymás becsmérlése nem.

 

Ne tartsd magadban a történeted!

...és mivel a GripGift erről szól, természetesen ha aktiváljuk a történetedet, jutalomban részesülsz. A kapott zöldhasúakkal esélyeidet növelheted, vagy akár lecsaphatsz azonnali és valós ajándékokra.

A többit bízd ránk: mi népszerűsítjük a történetedet, és látogatókat hozunk Neked, de persze Te is tedd ugyanezt, hiszen a Te érdeked is.

 

Ha bármi kérdésed van, minket közvetlenül is megkereshetsz, belső üzenetben, emailben, Facebook-on, sőt, telefonon is!

 

Kedvet kaptál?

Itt csatlakozhatsz, ha még nem regisztráltál (Facebook-kal is beléphetsz). Belépés után pedig a Tevékenységem menüben a Projektjeim/Blogjaim menüpontban tudsz indítani új blogot, vagy írni cikket, történetet.

Ha bármi kérdésed van, minket közvetlenül is megkereshetsz, belső üzenetben, emailben, Facebook-on, sőt, telefonon is!

Jó írást, jó sztorizást kívánunk! :-)
Címkék: történet zöldhasú cikk blog sztori
Vissza a többi bejegyzéshez
135.668    1055    56    6

Üdvözlünk a GripGift hivatalos blogján! Itt mindent közzéteszünk, ami a fejlesztésekkel és újításokkal kapcsolatos, plusz egyéb híreket és érdekességeket is tervezünk megosztani veletek!

Kövess a Facebook-on is!